Blog

Perşembe, 16 Ocak 2014 22:00

EEG Cihazımız Hizmetinizde

EEG çekim odamız poliklinik zemin katında olup EEG hemşiresi tarafından çekimi yapılarak nöroloji uzmanlarımız tarafından değerlendirilmektedir.

 

EEG NEDİR?

EEG, beyindeki sinir hücreleri tarafından hem uyanıklık, hem de uyku halindeyken üretilen elektriksel faaliyetin kâğıt üzerine beyin dalgaları halinde yazdırılmasıdır. Özellikle epilepsi hastalığının teşhisinde ve tiplerinin belirlenmesinde, bayılmaların nedeninin araştırılmasında kullanılmaktadır.

 

İŞLEM ÖNCESİ /İŞLEM SIRASINDA / İŞLEM SONRASINDA HASTANIN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Tetkike temiz saç ile gelinmesi, saçı sekilendirmek için herhangi bir şey uygulanmaması.

Tetkike tok olarak gelinmesi.

 

Eğer uyku tetkiki yapılacaksa doktor ve teknisyenin bilgilendirdiği şekilde gece uyku süresinin ayarlanması. Doktor ek bilgilendirme yapmadıkça hastanın ilaçlarını normal saatlerinde alması önerilir.

Tetkik sırasında hastanın hareketsiz şekilde sırtüstü olarak yatarak yada oturur pozisyonda EEG teknisyenin/sağlık çalışanının vereceği 'göz açıp-kapatın', 'derin-derin nefes alın', 'ışığa bakın' seklindeki uyarılara uyması istenir.

avmlogo

AVM Sağlık Sistemleri ürün ve hizmetleri konusunda ilgileniyor ve yeniliklerden haberdar olmak istiyorsanız; bizi takip edin...

encoksatan logo

orjinal-urun

İletişim

AVM Sağlık Hizmetleri Ltd. Şti.

Küçükbakkalköy Mh. Gül Ağacı Sk.
No:13 34750 Ataşehir - İstanbul

Tel: +90 (216) 368 18 00
Faks: +90 (216) 368 19 00

E-posta: bilgi@avmsaglik.com.tr