Blog

Pazar, 20 Kasım 2011 22:00

Akciğer Hastalarına Müjde!

Akciğer hastaları, artık "spirometre" adı verilen cihazla evde solunum testi yapabilecek.

Cihaz sayesinde, hekimlerin cep mesajıyla gönderilen test sonucunu anında görerek ilaç dozunda uzaktan ayarlama yapması sağlanabilecek.

AVM Sağlık Hizmetleri Şirketi yöneticisi Dr. Mehmet Yağmur, daha çok hastanelerde yapılan, akciğer problemi olan hastaların solunum testlerinin artık spirometre'' cihazıyla evlerde de yapılabileceğini, böylece hastaların sırf bu test için sağlık kurumlarına gitmelerine gerek kalmayacağını söyledi.Yağmur, cihazın kullanımıyla ilgili şu bilgileri aktardı:

"Akciğer kapasitesini ölçmeye yarayan spirometre cihazıyla hastalar artık evlerinde solunum testi yapabiliyor. Cihazın kullanımı da son derece basit. Hastalar cihaza kısa bir süre üfleyerek solunum değerlerini görebiliyor. Test sonucu da bir cep mesajıyla doğrudan hekime iletiliyor. Hekim de bu değerlere bakarak hastanın kullandığı ilacın dozunda ayarlama yapabiliyor. Bu hem hastalar, hem de hekimler açısından son derece pratik bir yol."

Yağmur, yeni bir teknolojik ürün olan cihazın fiyatının 350 Avro olduğunu sözlerine ekledi.

Ek Bilgi

avmlogo

AVM Sağlık Sistemleri ürün ve hizmetleri konusunda ilgileniyor ve yeniliklerden haberdar olmak istiyorsanız; bizi takip edin...

encoksatan logo

orjinal-urun

İletişim

AVM Sağlık Hizmetleri Ltd. Şti.

Küçükbakkalköy Mh. Gül Ağacı Sk.
No:13 34750 Ataşehir - İstanbul

Tel: +90 (216) 368 18 00
Faks: +90 (216) 368 19 00

E-posta: bilgi@avmsaglik.com.tr